02.11

BGORJ besøger Furesø Egedal Forsyning i forbindelse med det kommende bestyrelsesmøde. Meld dig til mødet og deltag i debatten om ”Slamaske vs. biogødning”.

Ulla Boje Jensen, driftschef for Vand og Spildevand, Furesø Egedal Forsyning giver et oplæg til videre debat omkring hvilke løsninger Danmark skal vælge i fremtiden - ”Eksporteventyr og/eller bæredygtighed? Slamaske vs. biogødning”.

Der er en udvikling i gang, hvor Danmark arbejder hen imod større og større renseanlæg, hvilket næsten driver slamhåndteringen i retning af forbrænding og fosforudvinding af slamasken. Der kan tjenes rigtig mange penge på den model, og udviklingen understøtter (måske) ønsket/håbet om et nyt eksporteventyr for vandteknologi. Spildevandshåndteringen bliver interessant for store internationale firmaer.

Alternativt kunne man ønske sig, at slammet kunne bruges som biogødning på økologiske (og andre) jorder i stedet for husdyrgødning. Der kunne anvendes lavteknologisk slamhåndtering med et minimum af energiforbrug fx med mineraliseringsanlæg.

Til fælles drøftelse:

Hvilke incitamenter og barrierer er i spil – og hvordan påvirker BGORJ denne udvikling?

Tilmelding til mødet nødvendig – sendes til Julie Lykke Jacobsen juj@lf.dk senest 12. november 2015.