15.05

ECN (European Compost Network) og andre har på det seneste udgivet en lang række interessante artikler om kompostindhold og kompostkvalitet. Nedenstående er derfor samlet en række af artiklerne.

Ny rapport på genanvendelse af fosfor og kalium 

ILVO Institut of Flandern (Institut for Landbrug, fiskeri og fødevarer) har i en nyligt offentliggjort rapport, undersøgt genanvendelseseffekten af fosfor og kalium ved brug af kompost til gødskning i jordbærproduktion. 
Resultaterne og rapporten kan findes her. 

ECN Guidelines for kompostkvalitet

ECN har haft Deres "European Quality Assurance Scheme - Guidelines for Specification for Compost Use in Growing Media" publikation ude til peer-review. Publikationen indeholder overordnet set nogle fælles retningslinjer og overvejelser, når det kommer til kompost og kvaliteten af denne i forbindelse med brug som substitut eller tilskud til gødskning indenfor planteproduktion. Det endelige uddrag og kommentarerne hertil kan læses her. 

Generelle artikler og nyheder fra ECN

ECN publicerer hele tiden nyeste viden inden for alt mellem genanvendelse og cirkulær økonomi. Nedenstående er nogle af de nyheder, som deres seneste nyhedsbrev indeholder. Selve nyhedsbrevet findes her.
  • Bio-waste Sector Ready to Act on Circular Economy Package
  • European Parliaments stresses the importance of better waste management in Europe
  • Building a Better Future with Compost
  • IFAT 2018
  • EU Greenweek 2018: Green cities for a greener future